02 Οκτωβρίου 2013

Απατηλές υποσχέσεις και εκβιαστικά διλήμματα.

Στην ψηφοφορία της 30ης Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο απέδειξε πάνω απ’ όλα ότι έχει αντανακλαστικά και αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία. Στις δύσκολες στιγμές κρίνει αμερόληπτα με υπευθυνότητα και ευαισθησία  για τις επόμενες γενιές, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.  Η άρνηση, η εμμονή και η διαπραγματευτική αποχή είναι χαρακτηριστικά της στάσης που ακολούθησε
ο Δήμαρχος και κάποιοι συνεργάτες του. Δεν τηρήθηκε κανένα από τα «δεκαέξι σημεία» για τα οποία δεσμεύθηκαν στις 14/2/2011.
         Σημείο  2: Ποιές ενέργειες έκαναν για να βρούν  εναλλακτικές λύσεις;
    Σημείο 3: Ποιές ενέργειες έκαναν  για την εξέταση της μετατόπισης του χώρου εγκατάστασης του βιολογικού από το Πλατύ Χωράφι σε άλλη θέση της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου μας για μικρότερες περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις με ανάλογη μετατόπιση του αγωγού απόληξης;
        Σημείο 4: Ποιές ενέργειες έγιναν για να διασφαλιστεί η τριτοβάθμια επεξεργασία όταν το σύμφωνο που έφεραν για ψήφιση επικαλείται  την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ (σελ. 13) η οποία αναφέρεται σε δευτεροβάθμια επεξεργασία;
       Σημείο 8: Ποιές ενέργειες κάνατε για την σύνταξη ωκεανογραφικής μελέτης, σχετικά με τον αγωγό απόληξης που ΘΑ ήταν σε βάθος 120 μ και μήκος 2.000 μέτρων,  όταν από το ακρωτήριο Βελάνι μέχρι την Εύβοια δεν υπάρχει βάθος μεγαλύτερο των 90 μέτρων; (φωτογραφία 1) 

Φωτογραφία 1-ΧΑΡΤΗΣ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


·                                  

            Σημείο 11: Ποιες ενέργειες έγιναν για την μελέτη αρδευτικού δικτύου προκειμένου να                          χρησιμοποιηθεί το επεξεργασμένο νερό για άρδευση?
·        Σημείο 14: Ποιες ενέργειες έγιναν για την διασφάλιση των ιδιοκτησιών που                                        αποκόβονται από το κυρίως τμήμα που έχει σχεδιαστεί η κατασκευή του                            ΚΕΛ;
·        Σημείο 15: Ποιες ενέργειες έγιναν για να υπάρξει πρόβλεψη διασφάλισης τεχνικής                               αστοχίας?
·        Σημείο 16: Ποιες ενέργειες έγιναν για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την                                     υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου;

Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν μας πείθουν πια. Είναι μια τακτική που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν.
Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θυμάται όταν αιφνιδιαστικά μας πιέσανε να ψηφίσουμε "προ ημερησίας" ως «κατεπείγον» την περίφημη σύμβαση ανάθεσης νομικής υποστήριξης σε δικηγορικό γραφείο με αμοιβή 7% για την διεκδίκηση των αντισταθμικών στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Την ίδια τακτική εφαρμόσανε και αυτήν τη φορά. Από τις 14/2/2011 δεν έκαναν καμία ενέργεια όπως οφείλανε μετά από αποφάσεις του Δ.Σ. Προτίμησαν να κάνουν τις επαφές τους με την Περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ με απόλυτη μυστικοπάθεια και άφησαν στο περιθώριο το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς καμία ενημέρωση  φέρνοντας για ψήφιση ένα «σύμφωνο παράδοσης άνευ όρων».
 Συνεπώς τα χαρακτηριστικά «ΑΡΝΗΣΗ, ΕΜΜΟΝΗ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ» που αποδίδουν σε όσους δεν συναινέσαμε  αφορούν αποκλειστικά και μόνο αυτούς που εντελώς αδιαπραγμάτευτα το στήριξαν Σύμφωνο Συνεργασίας.
Είναι απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί «Υποανάπτυκτοι, οπισθοδρομικοί, πολιτικάντηδες με ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία» να απευθύνονται σε όλους όσους δεν τους ακολούθησαν στο τραγικό ολίσθημά τους.  
Αντίθετα όλοι σχεδόν αναρωτιόμαστε τι είναι άραγε αυτό που σας έκανε να έχετε τέτοια εμμονή με το Πλατύ Χωράφι;