25 Νοεμβρίου 2013

Ποιά είναι η αληθεία για το ΚΕΛ; Ποιός είναι αρμόδιος;

Γιάννης Σγουρός
Με έκπληξη άκουσα τις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός το Σάββατο 24/11/2013 στα εγκαίνια του ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου στο notioanatolika.gr. Συγκεκριμένα είπε:


Δημοσιογράφος : Υπάρχει το άλλο μεγάλο πρόβλημα, του ΚΕΛ των Βορείων Μεσογείων όμως όπου εκεί δυστυχώς η κατάσταση είναι στάσιμη.

Σγουρός: Και των Βορείων Μεσογείων και της Ραφήνας και της Σαρωνίδας, αυτά τα τρία κέντρα επεξεργασίας λυμμάτων είναι ευθύνη του YΠΕΚΑ. Εμείς είχαμε την υποχρέωση το κέντρο επεξεργασίας λυμμάτων Κρωπίας-Παιανίας να το φέρουμε σε πέρας, ήδη σήμερα μπήκε
μπροστά να ολοκληρωθεί το έργο όπως είπαμε σε δύο χρόνια, τα υπόλοιπα είναι του ΥΠΕΚΑ. Έχουμε όμως συμβάλλει με δική μας πρωτοβουλία ώστε να λυθούν αυτά τα θέματα και σήμερα αυτά ζητούσα και η Ραφήνα αλλά και η Αρτέμιδα-Σπάτα, αλλά και η Σαρωνίδα πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, να δουν ότι αυτά είναι για την  εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν είναι πολυτέλειες ούτε έργα βιτρίνας. Είναι ο πολιτισμός της Ανατολικής Αττικής . Δεν μπορεί να είναι με 150.000 .....Εμείς τολμήσαμε, υπογράψαμε, το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί.

Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο:


Κ. Τριάντης
Στην συνάντηση που συμμετείχα και έγινε πριν από δύο εβδομάδες περίπου στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. με μέλη της Διαδημοτικής-Διαπαραταξιακής Επιτροπής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Καλαφάτη, του Ειδικού Γραμματέα κ. Τριάντη και δύο υπηρεσιακών παραγόντων, ακούσαμε άλλα πράγματα από τον κ. Τριάντη. Συγκεκριμένα μας είπε ότι η κατασκευή του ΚΕΛ είναι αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας. Μας τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ εμπλέκεται μόνο στην οριοθέτηση του ρέματος. Όταν τον ρώτησα, πώς είναι δυνατόν με βάση αυτά που γράφει στην επιστολή του (πρωτ. 1216/31-10-2013) να αποζημιώσουν το οριοθετημένο τμήμα, τότε μας είπε ότι αυτή είναι η πληροφόρηση που έχει από την ΕΥΔΑΠ και απέφυγε, αν και προκλήθηκε, να δώσει εξηγήσεις. 

Τώρα ακούμε τον κ. Σγουρό να μας λέει και για ΚΕΛ Ραφήνας και για ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων. Έχουν μήπως στο μυαλό τους άλλα έργα ή μας εμπαίζουν;;

Ποιoς φορέας είναι αρμόδιος τελικά; Mπορούν να μας πουν;Δημήτρης Μάρκου