08 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετισμός Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος

Σταύρος Κατραμάδος
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί δημότες, εύχομαι καταρχήν σε όλους μας καλό φθινόπωρο με υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία. Για τον Δήμο μας εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να εκπληρώσει τις προσδοκίες της λαϊκής ετυμηγορίας και συνεπικουρουμένη από μια γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση να δώσουν λύση στα προβλήματα του τόπου μας. Η εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκρως τιμητική και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και κυρίως τον κύριο Δήμαρχο για την πρότασή του.
Κύριοι συνάδελφοι
στην αίθουσα αυτή συμπλήρωσα δώδεκα χρόνια και θέλω να ελπίζω ότι κάθε φορά τιμούσα και αξιοποιούσα την εντολή των συμπολιτών μας, κάνοντας το καθήκον μου, προσπαθώντας να αποφεύγω την στείρα αντιπολίτευση, προσφέροντας με τις γνώσεις μου κυρίως στα θέματα της παιδείας και ψηφίζοντας πάντα κατά συνείδηση όσα θεωρούσα ότι εξυπηρετούσαν το Δήμο και τους πολίτες. Η θέση που αναλαμβάνω είναι και υπεύθυνη και δύσκολη. Είμαι όμως πεπεισμένος πως με την βοήθεια όλων σας θα τα καταφέρω.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος ανήκω στην παράταξη του κυρίου Δημάρχου, ως Πρόεδρος όμως η βασική μου επιδίωξη είναι να είμαι αμερόληπτος και δίκαιος, να διασφαλίζω την δυνατότητα να ακούγονται όλες οι απόψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κατευνάζω τις αντεγκλήσεις και τις υπερβολές, αν ποτέ υπάρξουν, να είμαι αυστηρός σε ό,τι αφορά την τήρηση της τάξης, της ευπρέπειας και οτιδήποτε συνιστά στην λειτουργία ενός πολιτισμένου Δημοτικού Συμβουλίου.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα δημοτικά συμβούλια είναι ανοικτά σε όλους και συνεπώς πρέπει με την συμπεριφορά μας να στέλνουμε ένα μήνυμα ευπρέπειας και αλληλοσεβασμού στους δημότες, να εδραιώνουμε την δημοκρατία και να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή για την νεολαία μας.
Πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή για τον καθένα από εμάς να είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποτελεί επιλογή των πολιτών και να εκπληρώσει έτσι τον στόχο που είχε θέσει με την υποψηφιότητα του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Θεωρώ ότι όλοι οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές έχουν ένα βασικό σημείο εκκίνησης• ενδιαφέρονται για το καλό και την προκοπή του Δήμου μας, εκπόνησαν πρόγραμμα και διατυπώνουν απόψεις με αυτό το στόχο. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Στη δημοκρατία βέβαια τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανεδείχθη από την ετυμηγορία των πολιτών.
Κύριοι συνάδελφοι, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε τις προσκλήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα τις έχετε τρεις εργάσιμες ημέρες νωρίτερα και οι εισηγήσεις οφείλουν να βρίσκονται στο φάκελο του Προέδρου από την στιγμή που θα φεύγουν οι προσκλήσεις, εκτός βέβαια εκτάκτων περιπτώσεων, αν τύχουν.
Κλείνοντας θέλω να επιστήσω την προσοχή σας• η ώρα έναρξης των δημοτικών συμβουλίων θα είναι ακριβώς η αναγραφόμενη στις προσκλήσεις. Παράκληση θερμή, όταν η πρόσκληση λέει οκτώ η ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκινάει οκτώ η ώρα και όχι οκτώ και τέταρτο. Θα ξεκινάω το Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα που θα αναγράφεται στην πρόσκληση.
Εύχομαι ξανά σε όλους μας οικογενειακή δύναμη και να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί για τον Δήμο μας. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.