06 Μαΐου 2016

Απάντηση Δημάρχου στο Ενημερωτικό Δελτίο ΤσαντήλαΜε μεγάλη έκπληξη  παρέλαβα το  ενημερωτικό δελτίο του κ. Τσαντήλα  το Μ. Σάββατο 30/04/2016 προς τους Δημότες του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.  Στο παραπλανητικό αυτό  δελτίο  με κατηγορεί για ψέματα, παραπληροφόρηση  αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  έχω «σπάσει όλα τα ρεκόρ».  Αναφέρει ότι έγιναν δύο συναντήσεις με την ΕΥΔΑΠ και ειδικότερα με τους κ.κ . Κων/νο Βουγιουκλάκη-Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης & Παραγωγής  Έργων  και  Δημήτρη Σωτηρόπουλο-Τεχνικός Σύμβουλος σε Ζητήματα Ανάπτυξης  Ανατ. Αττικής , Μελετητής.

Τα ζητήματα για τα οποία με κατηγορεί είναι τα ακόλουθα:


1 1.    Ότι είπα τη «μισή αλήθεια» σε ό,τι  αφορά  τη χωρητικότητα σε σχέση με το υδραυλικό και το  ρυπαντικό φορτίο της  Ψυττάλειας.Για το ζήτημα αυτό έχει απαντήσει τεκμηριωμένα η ίδια η ΕΥΔΑΠ, μέσω του προκατόχου του κ. Βουγιουκλάκη, του κ. Στέφανου Γεωργιάδη  στο έγγραφο το οποίο σας παραθέτουμε παρακάτω . Το έγγραφο αυτό απ΄ότι γνωρίζουμε ουδέποτε έχει ανακληθεί από την ΕΥΔΑΠ. Συνεπώς αν κάποιος λέει τη μισή αλήθεια οφείλει να μας απαντήσει  επίσημα η ΕΥΔΑΠ. Ποιά είναι η αλήθεια; Αυτά που έλεγε πριν από 2,5 χρόνια ή αυτά που λέει τώρα;

1.       2. Ότι απέκρυψα έγγραφο που μου απέστειλε η ΕΥΔΑΠ σχετικά με δυνατότητα σύνδεσης των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας- Πικερμίου.  Συγκεκριμένα όπως επικαλείται ο κ. Τσαντήλας οι εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ ανέφεραν εννοώντας εμένα προσωπικά  «Δυστυχώς  μάθαμε ότι σας  το είχε κρύψει».Το σχόλιο αυτό είναι άκρως συκοφαντικό αφού όπως φαίνεται από τα απομαγνητοφωνημένα  πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου  της 21/12/2015 στην 35η Συνεδρίαση , το κείμενο της επιστολής της ΕΥΔΑΠ διαβάστηκε αυτούσιο για την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων . Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε απόσπασμα των πρακτικών και το κείμενο της επιστολής.
Ακολουθεί και το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ για να διαπιστώσετε ότι αναγνώστηκε πλήρως και όλο το περιεχόμενό του1     3.   Το ενημερωτικό αυτό δελτίο αναφέρει σχετικά με την έκταση που θα απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας  Λυμάτων , ότι οι εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ είπαν ότι «Υπολογίζουμε ότι  θα ξεπερνά τα 170 στρέμματα γης».Πρόκειται για άλλον ένα ισχυρισμό ο οποίος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πρόταση σχεδιασμού της  ΕΥΔΑΠ. Η έκταση αυτή σύμφωνα με το σχέδιο που σας παραθέτουμε παρακάτω  είναι  92.500 τ.μ. Επίσης για όσους γνωρίζουν δεν  ανταποκρίνεται σε  εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Το σχέδιο αυτό όπως θα δείτε έχει συνταχθεί τον Δεκέμβριο του 2015 από την εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Μ.Ε. , που συμμετείχε στις δύο συναντήσεις  που έγιναν παρουσία του κ. Τσαντήλα.

Ποιά είναι η αλήθεια; Αυτά που είπαν στη συνάντηση για 170 στρέμματα ή τα 90 στρέμματα σύμφωνα με το σχέδιο;


 Και σε μεγένθυνση η πινακίδα που βρίσκεται κάτω δεξιά στο παραπάνω σχέδιοΜε βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω έγγραφα  είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται  μια συντονισμένη προσπάθεια που αφενός έχει σαν στόχο να με συκοφαντήσει  και  να με πλήξει προσωπικά,  αφετέρου  να δημιουργήσει σύγχυση και  αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία , βάζοντας  εκβιαστικά διλήμματα.  Επειδή όμως όλα έχουν ένα όριο και δεν μπορεί οποιοσδήποτε να βγαίνει και να λασπολογεί, είναι βέβαιο ότι το θέμα αυτό δεν θα σταματήσει εδώ και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου εναντίον του προσώπου μου και ως θεσμού ως Δημάρχου Σπάτωνρτέμιδος.

                                                                                                            Δημήτρης Μάρκου
 


2