21 Ιουλίου 2016

Καλαθοσφαίριση για όλους!

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», στα πλαίσια των προγραμμάτων Άθλησης Για Όλους, πραγματοποίησε για πρώτη φορά πρόγραμμα ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.
Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής κυρίου Δημήτρη Ρούσσου, έμπειρου προπονητή και διαιτητή καλαθοσφαίρισης, περισσότερα από 70 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα, πολλά από αυτά για πρώτη φορά.
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο χώρο των 1ου-5ου και 2ου-6ου Δημοτικών Σχολείων Αρτέμιδος, με τη συμβολή και άψογη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των διευθυντριών των σχολείων.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκμάθηση βασικών αρχών του αθλήματος (ντρίπλας, σουτ, στάση του σώματος κ.α.) μέσα από παιδαγωγικά παιχνίδια και ασκήσεις.
Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες μεταξύ των τμημάτων με μεγάλη επιτυχία.
Τα μηνύματα που πήραμε τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς τους ήταν πολύ θετικά και αισιοδοξούμε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά 2016-2017 σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας.