04 Οκτωβρίου 2017

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με το τμήμα στίβου Παναθηναϊκού!

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σήμερα και σε εκατοντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα έγιναν δράσεις και εκπαίδευση στους μικρούς μαθητές επάνω σε διάφορα αθλήματα.
Το νόημα της ημέρας και η γενικότερη φιλοσοφία είναι ότι ο αθλητισμός αναπτύσσει τόσο την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία ενός ατόμου, αλλά παράλληλα ο κάθε άνθρωπος μέσω του αθλητισμού διδάσκεται την υπομονή, επιμονή, την αντοχή, την αγωνιστικότητα και ομαδικότητα, τον αλληλοσεβασμό, την δύναμη και την κοινωνικότητα.
Ο σχολικός αθλητισμός προσφέρει στα παιδιά πάνω από όλα σωματικά οφέλη, όπως π.χ είναι η σωστή ανάπτυξη των οστών, η μυική δύναμη, η μείωση κινδύνων ασθενειών, η ταχύτητα και η ευκινησία αλλά και η πρόληψη κατά της παχυσαρκίας.
Τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν μέσω του αθλητισμού να έχουν αλληλοσεβασμό, ομαδικότητα,
βελτιώνουν την αυτοπειθαρχία τους και την υπευθυνότητα τους και παράλληλα αναπτύσσουν και τις δεξιότητες τους.
Αντιπροσωπεία του τμήματος στίβου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου βρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Λύκειο Σπάτωνόπου ένας από τους αθλητές του αγωνιστικού τμήματος, ο Κώστας Γκελαούζος μίλησε στα παιδιά για την σημερινή ημέρα και για τα οφέλη της που περιγράψαμε παραπάνω.
Στο 2ο Δημοτικό Σπάτων για παραπάνω από 3 ώρες όλες οι τάξεις του σχολείου εκπαιδεύτηκαν στα επιτόπια άλματα, στην σκάλα, στην σκυταλοδρομία, και στις ρίψεις με παιδικό ακόντιο vortex, ενώ για τα παιδιά της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού χρησιμοποιήθηκε μπάλα medicin λόγω της σωματικής ανάπτυξης τους.
Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν με το πρόγραμμα που είχε επιλέξει ο συντονιστής ακαδημιών στίβου του ομίλου Νότης Παπούλιας.
Ευχαριστούμε σαν Δήμος τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις ενέργειες τους και για την όμορφη δράση που μας προσέφεραν!