13 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος στην Ελλάδα Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 εγκαινιάστηκε στα Σπάτα ο πρώτος στην Ελλάδα Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» υπό τη μέριμνα της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που προσφέρει υπηρεσίες εντελώς δωρεάν σε πάσχοντες συνανθρώπους μας της Νοτιοανατολικής Αττικής στη βάση της κατ’ οίκον και της ημερήσιας φροντίδας, με τη συνδρομή πολλών εκπαιδευμένων εθελοντών αλλά και χορηγών.
Είναι χαρά και μεγάλη μας τιμή
που στο Δήμο μας υπάρχει και λειτουργεί ένας πρότυπος Ξενώνας τόσο υπερσύγχρονα εξοπλισμένος που προσφέρει μεγάλη ανακούφιση και φροντίδα σε ασθενείς που πάσχουν από απειλήτικες νόσους αλλά και στους συγγενείς τους.
Μεγαλύτερη όμως είναι η χαρά που σε όλο αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, εμπνευστής και άξιος καθοδηγητής όλων όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση της ιδέας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Είμαστε τυχεροί και ευγνώμονες που βιώνουμε μέσα από τα λόγια και τα έργα του Σεβασμιωτάτου την προστασία της αξιοπρέπειας και της αξίας του ανθρώπου και τον σεβασμό στη ζωή.